Betrokken partijen

Betrokken Partijen

Scenario en regie

De documentaire wordt geproduceerd door de recent opgerichte Stichting FNS in samenwerking met CASE CC. De stichting heeft als doel het verbeteren van de zorg aan de conversiepatiënten. CASE CC is een eigentijds verrassend creatief multimediabedrijf dat zowel de creativiteit en ervaring bundelt van twee ‘oude rotten met een jonge geest’, regisseur en scenarioschrijver Cees Morsch en grafisch ontwerper en cameraman Ron Slangen (www.linkedin.com/in/ronslangencasecc).

Mogelijk gemaakt door:

logo-transparant-casecc-ron           en:         logo-transparant-fndhope-ron

 

Wilt u deze documentaire steunen? Klik hier voor meer informatie of ga rechtstreeks naar onze crowd funding actie op [link naar onze pagina op www.cinecrowd.nl; nu nog niet actief]

Meer weten: Ga naar het contactformulier

Mede-initiatiefnemer en regisseur Cees Morsch (www.linkedin.com/in/ceesmorsch) heeft veel ervaring opgedaan met het maken van films (bedrijfsfilms en documentaires, vele commercials en twee speelfilms) en het schrijven van scenario’s. Zo maakte hij ook een intiem portret van een kankerpatiënte. Hij brengt een ervaren en professioneel team voor de camera, licht en geluid mee.

Marieke van de Ree is initiatiefnemer en onderwerp van de documentaire. (www.linkedin.com/in/mariekevanderee)

Camera: Habbo Beem, Ron Slangen, Willemijn Steenbakkers, Marieke van de Ree (webcam)

Muziek: Bensound “Sad Day”

Vormgeving en montage: Ron Slangen (www.linkedin.com/in/ronslangencasecc)

Experts en professionals die inmiddels hun deelname aan de film hebben toegezegd en die ook daadwerkelijk voor de camera willen verschijnen:

  • Expertisecentrum Conversie van de HSKGroep in Utrecht (www.hsk.nl/werkgever/wat-we-doen/expertise):
   • Prof. dr. Kees Hoogduin, zenuwarts, emeritus hoogleraar Psychopathologie Radboud Universiteit Nijmegen, gespecialiseerd in angststoornissen, psychogene verlammingen en burnout, adviseur HSK en autoriteit op het gebied van conversie
   • Marleen Tibben, Coördinator Expertisecentra Conversie en Tics, GZ Psycholoog, Gedragstherapeut VGCt
   • Erica Mieras, Psycholoog / behandelaar
  • Emeritus professor Rien Vermeulen, neuroloog, als adviseur verbonden aan het AMC, is bezig met promotieonderzoek naar de geschiedenis van de behandeling van conversie (www.nrc.nl/handelsblad/2016/03/12/klinische-blik-daar-heb-ik-nooit-in-geloofd-1597739)
  • Els van der Linden, Psycholoog, expert behandeling conversie (http://www.stressbalance.nl/)
  • Karin Roelofs, Professor of Experimental Psychopathology at the Behavioural Science Institute, voorzitter PI-group “Affective Neuroscience” bij het Donders Centre for Cognitive Neuroimaging (DCCN), hoogleraar Experimentele psychopathologie aan de Radboud Universiteit Nijmegen, autoriteit op het gebied van de diagnose van conversie (www.roelofs-epan.nl/index.php/karin-roelofs)
  • Drs. Jeannette Gelauff, arts-onderzoeker/ PhD studente en prof.dr. Judith Rosmalen, adjunct-hoogleraar Levensloop psychiatrische epidemiologie van emotionele stoornissen, in het bijzonder de somatisatiestoornissen
  • Dr. Jon Stone, Consultant Neurologist and Honorary Senior Lecturer in Neurology, who specialises in functional disorders, The University of Edinburgh, UK, internationaal autoriteit op het gebied van conversie (http://www.ed.ac.uk/clinical-brain-sciences/people/principal-investigators/dr-jon-stone)
 • Bridget Mildon, President/Founder/CEO FND Hope (VS), de eerste non-profit organisatie voor patiënten die gediagnosticeerd zijn met een functionele neurologische stoornis en verwante aandoeningen
 • [later toevoegen, nu nog niet zeker: Dr. Mark Hallett, head of Neurology for the National Institute of Health (VS)]

Reacties kunnen niet achtergelaten worden op dit moment.